Prezentare produse
IGNIFUGARE - ASEPTIZARE - HIDROFUGARE
Lemnul este un material preferat de foarte mulți constructori, atât datorită rapidității construirii, cât și a multiplelor avantaje pe care le oferă.
Însă, odată folosit în construcții, lemnul trebuie verificat, protejat și întreținut permanent, astfel încât să își păstreze proprietățile vreme îndelungată și să fie protejat de factorii externi și dăunători. De cealaltă parte, lemnul este un material natural, cu o estetică mult superioară, este rezistent și nu costă mult, iar proprietățile sale izolante sunt excelente. Însă, când vine vorba despre influența factorilor externi și nu numai, acesta trebuie protejat prin diverse tratamente, în funcție de necesități.
Și pentru că este mai puțin costisitoare protecția sa decât înlocuirea, verificările periodice pot depista din timp eventuale probleme sau factori care îi afectează calitatea. În mod normal este suficientă examinarea anuală a suprafețelor din lemn – 12 luni sunt suficiente pentru ca acestea să treacă prin toate anotimpurile și să fie expuse tuturor condițiilor climatice.
Care sunt factorii ce duc la deteriorarea lemnului?
În cazul construcțiilor din exterior, se impune examinarea anuală a suprafețelor din lemn, în care se pot depista următorii factori de deteriorare:
- Precipitațiile
- Înghețul și dezghetul
- Focul
- Ciupercile
- Carii de lemn
- Insectele
IGNIFUGAREA cu MAGMA FIRESTOP SBP10
Ce soluții există pentru protecția lemnului?
Pentru că suprafețele din lemn aflate în exterior sunt cel mai afectate de factorii externi, asta nu înseamnă că și la nivel interior nu se pot folosi diverse tratamente pentru protecție, precum:
IGNIFUGAREA cu MAGMA FIRESTOP SBP10 pentru a evita aprinderea și propagarea unui incendiu.
Pentru că lemnul este un material cu aprindere rapidă, lemnul trebuie protejat prin ignifugare, proces ce implică aplicarea de substanțe ignifuge pentru a crește rezistența lemnului la ardere. Trebuie ignifugat, în special, lemnul din structura de rezistență a clădirilor și a locuințelor, dar și cel folosit la construcția acoperișului sau chiar pentru dușumea.
Hidrofugarea si antisepizarea lemnului cu OilProtect 612
Lemnul este extrem de vulnerabil la umezeală sau apă în exces, iar tratamentul de hidrofugare îl ferește de efectele umezelii, mai ales dacă vorbim despre lemnul folosit la exterior. Hidrofugarea se poate realiza prin aplicarea unor lacuri, dar acestea devin un strat dur, care crapă datorită deformarii lemnului sub acțiunea factorilor exterior și a dilatării și contractării lemnului – refinisarea lemnului devine un process greu de realizat, deoarece necesită înlăturarea stratului vechi de lac – procedeu care se poate realiza numai prin șlefuire cu material abrasiv. În cazul folosirii OilProtect, dacă acesta a fost spălat de ploi, lemnul se curată prin periere și apoi se va folosi din nou OilProtect 612.
Deasemenea OilProect 612 protejează lemnul contra tuturor atacurilor inamicilor naturali: mucegaiuri, insecte sau carii.
ANTISEPTIZAREA cu WOODPROTECT 611
ANTISEPTIZAREA cu WOODPROTECT 611
Nu doar focul poate distruge lemnul, ci și mucegaiurile, ciupercile, insectele sau cariile. Antiseptizarea presupune aplicarea unor substanțe chimice active speciale, care să îl protejeze împotriva ciupercilor, mucegaiului și insectelor. WoodProtect 611 este un amalgam de substanțe care realizează protecția completă contra tuturor inamicilor naturali ai lemnului.
Toate produsele care sunt oferite de “ROM TECH“ sunt testate și agrementate de Institute de evaluare naționale și internaționale